Led-tuotteet

!

 Nadenex uudistuu.  -> nadenex.fi/

 

 

 

Led-nauhat

Led-nauhoilla voi toteuttaa lähes kaikenlaisen valaistuksen. Valikoimassamme on yli 100 erilaista led-nauhaa.

Led sarjat

Led sarjoilla tehdään pienitehoista koristusvalaistusta tai ne sijoitetaan paikkaan, jossa muutenkin valontarve on pieni: esim. saunaan. Saunan valaistukseen on kehitetty kokonaan oma tuoteperhe, lämpösuojatut led-sarjat.

Led- valaisimet

Led- valaisimet sopivat tehosta ja rakenteesta riippuen moneen eri käyttökohteeseen. Pienistä spoteista hallivalaisimiin tai ulkokäyttöön sopiviin valonheitimiin. Valitse valaisinmalli tai pyydä kohteesi valaistukseen tarjous sopivasta erästä.

Led polttimot 230 V ja 12 V

Led polttimot ovat edelleen enimmäkseen GU10- kantaisia tai 12 voltin GU5.3- kantaisia polttimoita, joilla korvataan vanhat halogeenit.

Virtalähteet

Ledejä ohjataan led-drivereilla tai kiinteää jännitettä tuottavalla virtalähteellä. Yleensä jännite on 12 tai 24 VDC. Led-nauhoilla pyritään käyttämään 24 voltin jännitettä pienemmän jännite- ja tehohäviöiden vuoksi. Siksi on hyvä varmistaa, että hankkii 24 voltin led-nauhaa.

Led-himmentimet

Led-himmentimillä voidaan säätää helposti led-nauhojen kirkkautta. Yleensä se tehdään pienjännitepuolella. Himmentimiä on useita eri malleja. Johdotettavien lisäksi on useita erityyppisiä langattomia malleja, jotka toimivat radiotaajuudella. Niiden elektroniikan voi asentaa paneelin tai seinän taakse ja kauko-ohjain toimii silti.

DALI- ja KNX-säätimet

DALI- ja KNX-standardin laitteet on tarkoitettu kiinteistön kokonaisvaltaiseen valaistuksen ohjaukseen.

Järjestelmät vaativat ohjausta varten keskusyksikön ja eri kohteille omat ohjaimet, joille kullekin voidaan antaa yksilölliset osoitteet.

RGB led-ohjaimet

RGB-ohjaimilla saadaan kätevästi ohjattua monivärisiä RGB-nauhoja. Värinvaihto-ohjelmia vaihdetaan kauko-ohjaimilla.

RGB-ohjaimet sovitetaan samalle jännitteelle kuin LED-nauhat. Useimmiten kannattaa käyttää 24 voltin nauhoja pienemmän tehohäviön vuoksi. RGB-ohjaimen tehonkesto määräytyy virran mukaan, 24 voltilla voidaan ohjata kaksi kertaa isompaa tehoa verrattuna 12 voltin nauhoihin.

LED-näyttötaulut

LED-näyttötauluilla saadaan hyvä huomioarvo niiden näkyvyyden vuoksi. Kello/lämpömittari on katseenvangitsija esim. yrityksen julkisivulla. Mainos- ja infokäyttöön soveltuvilla LED-näytöille saadaan helposti ohjelmoitua eri tekstejä tehosteilla. Näyttötauluja on sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvia. Ohjelmointi suoritetaan kauko-ohjaimella tai puhelimella Wifi-verkon kautta.

Led irtokomponentit

Led on puolijohde, joka toimii yleensä pienellä jännitteellä (2-3.5 V) tyypistä riippuen. Harrastajalle ja itserakentajalle sopivat ledit ovat yleensä läpiasennettavia ledejä, 5, 3,10 tai 1.8 mm:n aukkoon.

Teholedit, linssit ja driverit

Teholedit ovat yleensä n. 1 watin tehosta ylöspäin olevia led-komponentteja. Teholedejä ohjataan helpoimmin drivereilla, joka osaa säätää virran sopivaksi. Ledien valokulmaa saadaan säädettyä linsseillä.